Caritas krijgt vaste plek op website katholieke kerk


De landelijke website van de Rooms-Katholieke Kerk – Rkkerk – lanceert een nieuw online platform voor Caritas. Nieuws, verdieping en contactmogelijkheden op het gebied van Caritas zijn op één plek samengebracht. Het webdeel voor Caritas is rechtstreeks bereikbaar via rkkerkcaritas.nl.

 

Caritas is liefde

Caritas (= ‘liefde’ in het Latijn) staat voor het barmhartige gezicht van de Kerk. Aan elke parochie in Nederland is een eigen caritasinstelling verbonden die kwetsbare mensen in de lokale samenleving helpt. De opzet van een herkenbare ‘miniwebsite’ binnen de grotere rkkerk.nl site was wenselijk, omdat op het gebied van Caritas veel gebeurt in Nederland. Geïnteresseerden hebben via één herkenbare plek nu toegang tot alle nieuws en informatie.

 

Missie van Caritas

Wie terechtkomt op de caritaspagina, leest hoe inspanningen van de kerk voor de meest kwetsbaren rechtstreeks voortvloeit uit het Evangelie: “…alles wat je gedaan hebt voor een van mijn broeders hier, hoe onbelangrijk hij ook lijkt, dat heb je voor mij gedaan!” (vgl. Matheus 25,40). Met deze woorden vertelt Jezus hoe zorg voor een kwetsbare medemens rechtstreeks een dienst aan Hem is.

 

De deelsite is een initiatief van het Officium Caritatis, het adviesorgaan van de Nederlandse bisschoppenconferentie waar alle bisdommen in vertegenwoordigd zijn.

· Bezoek rkkerkcaritas.nl

· Wilt u al het caritasnieuws op de voet volgen, schrijft u zich dan in voor de Caritasnieuwsbrief.Terug gaan