Aswoensdagvieringen op de scholen.


Gisteren was het Aswoensdag, het begin van de 40 dagentijd oftewel de Vastentijd. Zo gaan we op weg naar het grote feest van Pasen. Veertig dagen lang proberen we aardiger te zijn, liefdevoller voor de ander, twee keer na te denken voor we iets doen. We keren ons tot God; ‘We willen graag opnieuw beginnen met U en met elkaar, elke dag proberen we dat maar in deze tijd gaan we nog beter ons best doen’.

 

Op de St. Josephschool begon de viering in de kerk en daarna fikkie stoken in de zandbak. We hebben gebeden en gezongen en toen mocht iedereen zij of haar briefje in het vuur gooien.

Opnieuw beginnen!

Daarna na de Bonifatiusschool en de Gerardusschool.

Een mooi verhaal over de Goede Herder die Tessa, het schaap dat zo hoog kon blaten, had verloren. Ze was verdwaald. Elke dag telde Hij zijn schapen, 96, 97, 98, 99,……100(?). De Herder ging op zoek, Hij liet de 99 achter, en ja hoor, het waren er weer 100, Tessa was gevonden. En wat deed de Herder, Hij gaf een feest voor al zijn buren en vrienden, Tessa het schaap dat verloren was, was weer gevonden,… de kudde compleet.

 

 

Pastoor Jos Deuling

 Terug gaan