Met de term catechese (Grieks voor onderricht) wordt in de christelijke wereld 'geloofsonderricht' of 'geloofsverdieping' bedoeld. Het geloof is een genade, dat wil zeggen: je ontvangt het geloof geheel 'gratis' van onze goede God. Maar dat betekent niet dat je er niets voor hoeft te doen!  Zelfs als u uw  geloof via uw ouders hebt meegekregen, zal u zich steeds weer moeten verdiepen in de christelijke geloofswaarheden om het enorme rijkdom ervan dieper tot u te laten doordringen.

Geloofscursus: Katholiek, zo gek nog niet!
In dit jaar 2019 start de geloofscursus, ‘Katholiek, zo gek nog niet’.
Ons geloof is rijk aan verhalen en heeft een duidelijke ontstaansgeschiedenis met Jezus als grote hoofdfiguur.
Een ieder die geïnteresseerd is in het katholieke geloof en de RK Kerk en op zoek is naar verdieping is hierbij van harte uitgenodigd.
Voor meer informatie over deze geloofscursus, kunt u hier klikken.

* Onze katholieke wereldkerk heeft een katechismus uitgegeven waarin u antwoorden kunt vinden op uw geloofsvragen.
  •    Voor toegang tot de Katechismus van de Katholieke Kerk, hier klikken: