Met de term catechese (Grieks voor onderricht) wordt in de christelijke wereld 'geloofsonderricht' of 'geloofsverdieping' bedoeld. Het geloof is een genade, dat wil zeggen: je ontvangt het geloof geheel 'gratis' van onze goede God. Maar dat betekent niet dat je er niets voor hoeft te doen!  Zelfs als u uw  geloof via uw ouders hebt meegekregen, zal u zich steeds weer moeten verdiepen in de christelijke geloofswaarheden om het enorme rijkdom ervan dieper tot u te laten doordringen.

Catechese Goede Week
Via onderstaande links kunt u de catechese volgen van de Goede Week

Geloofscursus: Katholiek, zo gek nog niet!
In het jaar 2019 is de geloofscursus, ‘Katholiek, zo gek nog niet’ gestart.
Ons geloof is rijk aan verhalen en heeft een duidelijke ontstaansgeschiedenis met Jezus als grote hoofdfiguur.
Een ieder die geïnteresseerd is in het katholieke geloof en de RK Kerk en op zoek is naar verdieping is hierbij van harte uitgenodigd.
Voor meer informatie over deze geloofscursus, kunt u hier klikken.

* Onze katholieke wereldkerk heeft een katechismus uitgegeven waarin u antwoorden kunt vinden op uw geloofsvragen.
  •    Voor toegang tot de Katechismus van de Katholieke Kerk, hier klikken:

za, okt 10, 2020 901
De Nederlandse bisschoppen hebben vandaag beraad gehad met de regering, minister Grapperhaus, over (opnieuw) verscherpte corona maatregelen. Klik hier voor de uitkomst van het beraad.

Bisdom nieuws