Mariakapellen in onze parochie


In moeilijke tijden bouwen wij als parochie op al onze locaties Mariakapellen, als een krachtig teken van het katholieke leven dat verder reikt dan de muren van de kerk. Deze kapellen dienen niet alleen als plekken van gebed en bezinning, maar ook als tastbare getuigenissen van onze vastberadenheid en ons geloof. Het oprichten van Mariakapellen is voor ons meer dan een religieuze plicht; het is een uiting van onze hoop en onze gemeenschap. In tijden van beproeving en onzekerheid bieden deze kapellen een toevluchtsoord, een plaats waar gelovigen troost en inspiratie kunnen vinden. Ze herinneren ons eraan dat het geloof niet beperkt is tot de kerkdienst op zondag, maar dat het een levende, ademende aanwezigheid is in ons dagelijks leven.

 

Stadskanaal en Zandberg hebben wij alvast geplaatst, de komende dagen gaan wij bezig met de pagina’s van de andere locaties

 

Achter de kerk van Stadskanaal bevindt zich een prachtige boomgaard, aangelegd door een groep toegewijde vrijwilligers. Wat begon als een eenvoudig initiatief om de omgeving te verfraaien, is uitgegroeid tot een oase van rust en bezinning voor de hele gemeenschap.

https://www.heiligkruisparochie.nl/maria-in-de-boomgaard/

 

Door vele vrijwilligers is deze Mariakapel tot stand gekomen en ingericht in het voormalig koetshuis voor het kerkhof. Op zondag 6 Oktober 2019 is de Mariakapel na een plechtige eucharistieviering ter gelegenheid van het 175- jarig bestaan van de geloofsgemeenschap St. Joseph ingezegend door Pastoor J.E.B. (Jos) Deuling, pastoor van parochie H. Kruis sinds 15 februari 2016.

https://www.heiligkruisparochie.nl/mariakapel-zandberg/

 Terug gaan