Sacrament van het Huwelijk

Als het gaat om de levenskeuze die je maakt kent de Kerk het Sacrament van het Huwelijk. Bij het Huwelijk zijn vele verhalen toepasselijk. Een daarvan is de opdracht die Jezus zijn leerlingen geeft: Hebt elkaar lief. Het symbool van dit sacrament is het ja-woord van de geliefden en de wisseling van de ringen.
Samen heeft u besloten te willen trouwen. U gaat naar het gemeentehuis. Maar samen wilt u ook voor de kerk trouwen, het Sacrament van het Huwelijk sluiten. In uw verbond met elkaar wilt u laten doorschemeren hoe Gods verbond met de mensen altijd was en is: een band van liefde tot het uiterste.

Als u samen besluit dit sacrament te willen vieren is het wenselijk om ruim van te voren contact op te nemen met de pastoor, uiterlijk zes maanden van te voren. Dit in verband met de bespreking van de datum, het kerkgebouw, organist en zangkoor. U dient rekening te houden met ten minste zes voorbereidingsgesprekken. De huwelijksliturgie wordt zoveel mogelijk in onderling overleg vastgesteld.