Webinar 14 maart 2024 De bal ligt bij ons! Werken aan het nieuwe verbond


Webinar 14 maart 2024

De bal ligt bij ons! Werken aan het nieuwe verbond

 

Als ontwikkelingsorganisatie zien we bij Vastenactie dagelijks hoe de drang naar groei en ontwikkeling ten koste gaat van de meest kwetsbare mensen én van natuur en milieu. Dat raakt diep. We voelen ons daarin gesteund door paus Franciscus en zijn dringende oproepen tot actie. Wat we nodig hebben is een nieuw verbond tussen ons en de wereld waarin we leven!

Op 14 maart, van 15 uur tot 17 uur, organiseert Vastenactie in samenwerking met de bisdommen Breda en ’s-Hertogenbosch een webinar om samen na te denken hoe dit nieuwe verbond concreet gestalte te geven. Het webinar wordt gesteund door de Laudato-Si Alliantie Nederland en het VKMO.

Programma Mgr. De Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch, zal de opening verzorgen. Walter Barraza, leider van het inheemse volk Tonokoté in Argentinië, deelt met ons wat de gevolgen zijn van klimaatveranderingen en grootschalige economische ontwikkeling voor zijn volk en voor de grond van hun voorouders.

Veel mensen denken na over nieuwe economische modellen, waarbij eindeloze groei niet per se het ultieme doel is, maar waarbij rekening wordt gehouden met de draagkracht van de aarde en het welzijn van alle mensen. Theoloog Erik Borgman zal dit nieuwe verbond tussen mens en wereld in een theologisch perspectief plaatsen. Journalist Hella van der Wijst deelt met ons inspiratie uit haar tv-gesprekken met bijzondere mensen in binnen- en buitenland over natuur, duurzaamheid en de rol van de mens daarin. En welke actie onderneemt Hella in haar eigen dagelijkse leven?

We hebben veel ruimte voor vragen en uitwisseling ingebouwd in het programma. We sluiten af met een kort bezinningsmoment.

Meer weten en aanmelden Luister en praat mee! Reserveer 14 maart alvast in uw agenda. Aanmelden? Kijk op www.vastenactie.nl/webinarnieuwverbond

Praktisch Datum: 14 maart 2024 Tijd: 15.00 uur tot 17.00 uur Deelname: gratis Vorm: online webinar via ZoomTerug gaan