Sacrament van de Priesterwijding

Een ander belangrijk sacrament, is het sacrament van de wijding. Sommige mensen willen hun leven meer exclusief met Christus verbinden. Ze kunnen dan kiezen voor een religieus leven. Dat kan op meerdere wijzen. Mannen en vrouwen kunnen kiezen voor een kloosterleven. Ongehuwde mannen hebben ook de keuze om, als ze daar geschikt voor worden gevonden, te kiezen voor de priesterwijding. Gehuwde mannen kunnen kiezen voor de wijding tot diaken. Priesters leiden in opdracht van de bisschop hun parochie, verzorgen de vieringen en zorgen voor het ‘zielenheil’ de pastorale zorg van de mensen. Ze bedienen de sacramenten.
Bij de wijding spreekt iemand de belofte uit van gehoorzaamheid (aan de bisschop) en, in het geval van een priester, van celibaat.

We kennen de wijding tot bisschop, priester en diaken. Mannen die zich geroepen voelen tot het priester- of diakenschap kunnen contact opnemen met de pastoor.  

Mannen en vrouwen die zich zonder wijding in dienst willen stellen van het pastoraat van de Kerk, kunnen contact opnemen met de pastores.

Nieuws

wo, sept 16, 2020 392
PATER HENK SCHUTEN Op 6 september 2020 is Pater Henk Schuten overleden. Klik hier voor het In Memoriam.
za, mei 23, 2020 780
20 mei 2020 De RK kerk hervat publieke kerkelijke vieringen vanaf 1 juni 2020. Uitreiking van de Heilige Communie bij de mis vanaf 14 juni. In gezamenlijkheid hebben de Nederlandse bisschoppen op 20...
di, apr 14, 2020 912
Paaswake in Stadskanaal ten tijde van de coronacrisis 2020. De grote Paaskaarsen zijn tijdens deze Paaswake gewijd voor de kerken in Kopstukken, Musselkanaal, Stadskanaal. Ter Apel en Zandberg. Klik...

Bisdom nieuws