maandag, mei 21, 2018

Welkom!

Wees welkom in één van onze kerken.
Wij zijn een Rooms Katholieke parochie waar ruimte is voor verscheidenheid en eigenheid.
Waar elke geloofsgemeenschap zijn eigen identiteit heeft en toch samen één grote parochie vormen.
Getrouw aan het woord van de Levende Heer, zijn Blijde Boodschap,
zijn wij een gastvrije parochie waarin een ieder een thuis kan vinden.
Blijmoedig getuigen wij dan ook, in woord en daad, van ons geloof.

Elke zaterdagavond en zondagochtend zijn er vieringen waarin we dit blijmoedige geloof vieren.
Wij nodigen u dan ook van harte uit om de vieringen te komen bezoeken.
Deze zijn voor iedereen van goede wil toegankelijk: katholiek, protestant, gelovig, niet gelovig.
Iedereen is welkom en voel u thuis.

Kijk voor de aanvangstijden bij het liturgisch rooster.

Wij kijken uit naar uw komst!

Pastoor Jos Deuling

Wie zijn wij?

De parochie Heilig Kruis is op 1 januari 2015 ontstaan na fusie van de vijf parochies in de Kanaalstreek. De parochie telt vijf geloofsgemeenschappen: Maria Ten Hemelopneming in Stadskanaal, H. Antonius van Padua in Musselkanaal, Onze Lieve Vrouw van Lourdes in Mussel-Kopstukken, St. Joseph in Zandberg en St Willibrordus in Ter Apel. Deze geloofsgemeenschappen behouden op veel terreinen hun eigenheid, maar zullen samenwerken waar dit voordeel oplevert.
Met onze website willen wij u informeren over het reilen en zeilen van geloofsgemeenschappen en parochie.
In de komende tijd zal de website nog verder worden ontwikkeld.

Parochie H. Kruis

Uitleg logo:

Het logo van de parochie Heilig Kruis verbeeldt een kruis die de vijf locaties vertegenwoordigt. De vijf kerken staan geografisch in een kruisvorm ten opzichte van elkaar. De blauwe kleur verwijst naar het water in de kanalen die de vijf locaties met elkaar verbinden en naar ons eigen doopsel. De vlam/korenaar staat voor de vlam die in ieders hart mag blijven branden en de korenaar voor de agrarische bestemming in dit veenkoloniaal gebied.

wo, mei 02, 2018 103
Het parochiebestuur is op zoek naar een pastoraal werker (m/v) voor 0,7 fte., per 1 september 2018. Een kerkelijke...