Humanitaire hulp vanuit onze regio naar Oekraïne via Rotary Clubs Stadskanaal en Zamość. (Polen)


Humanitaire hulp vanuit onze regio naar Oekraïne via Rotary Clubs Stadskanaal en Zamość. (Polen), 12 mei 2022

RC Stadskanaal wil alle mensen die met hun enorme inzet deze hulpactie mogelijk hebben gemaakt, van harte bedanken. In willekeurige volgorde:

De vrijwilligers van de Gezamenlijke Diaconieën in de gemeente Stadskanaal voor hun zwaar werk bij organisatie, loodsen, sorteren en inladen van de goederen.

Transport firma’s uit Polen die alles netjes naar de bestemming in Polen hebben gebracht.

En onze vrienden van RC Zamość, die alle goederen in hun loodsen hebben ontvangen en opgeslagen.

Een deel van de goederen is gedoneerd aan de Stichting “Step bij Step” in Zamość, die een tehuis hebben ingericht voor enkele tientallen gehandicapte kinderen uit Oekraïne, samen met hun moeders.

De rest werd vervoerd naar Koriec in Oekraïne. Vanuit die locatie hebben Oekraïense vrijwilligers de goederen naar verscheidene plekken in het land vervoerd. Speelgoed werd verdeeld over een aantal scholen en kinderopvangplekken rond Kiev. Een aanzienlijk deel van kleding en voedsel is naar Boetsja gegaan, het inmiddels overbekende verwoeste dorp dat geterroriseerd werd door de Russen en waar gruwelijke moordpartijen hebben plaatsgevonden. Een klein deel zal binnenkort naar Odessa vertrekken. Tot slot zijn EHBO materialen naar het Oekraïense leger gebracht.

Onze vrienden uit Polen en ook de Oekraïners hebben daarbij reëel risico gelopen: tijdens een recent transport moesten zij paar keer vanwege raketalarm de schuilkelders induiken.

Laat de kracht van vriendelijke mensen sterker zijn dan kwaad en geweld!

Bedankt aan jullie allemaal!

Rotary Club Stadskanaal

 

 

 

 Terug gaan