Laatste schoolviering Heilig Hartschool Mussel- Kopstukken.


Acht juli a.s. vieren we in de O.L.V. van Lourdeskerk de laatste schoolviering van de Heilig Hartschool te Mussel- Kopstukken. Na 93 jaar sluit de school haar deuren uiteraard tot groot leedwezen van het onderwijzend personeel, de kinderen en ouders en uiteraard ook onze geloofsgemeenschap.

De mooie RK driehoek kerk, pastorie en school houd dus op te bestaan wanneer de laatste schoolbel de grote vakantie inluidt.

Leerlingen gaan na de vakantie naar een andere school bijvoorbeeld de Plaggenborgschool of de RK St. Josephschool te Zandberg. Gelukkig krijgen de Juffen ook een nieuwe aanstelling op scholen of onderwijsinstelling. Voor leerlingen en Juffen natuurlijk prachtig.

 

We willen de sluiting van de school en de laatste schoolviering uiteraard niet ongemerkt aan ons voorbij laten gaan, als geloofsgemeenschap, Locatieraad en ook als pastores niet.

Samen hebben we daarom ook een gedenkplek ingericht in onze kerk.

Het Heilig Hartbeeld is afkomstig uit de kerk van Kraggenbrug in de N.O. Polder en hebben we van de parochianen aldaar gekregen. Het Mariabeeld dat hoort bij dit beeld vindt u in onze Mariakapel te Zandberg. Door twee zeer artistieke parochianen is het beeld van kleur voorzien en gerestaureerd.

Rechts hangt de namenlijst met laatste Juffen en Leerlingen en het smeedijzeren mannetje met zijn ballonhoofd. Een kunstwerk van de neef van Gerard Weinans, één van de vorige directeuren van onze school. Kinderen mochten in zijn tijd daar hun verjaardagskaart aan vastmaken en Meester Gerard tekende dit mannetje altijd voor leerlingen die jarig waren.

Links de laatste schoolfoto met alle kinderen en juffen.

Onder op de vloer een tegel uit het schoolplein met het lieveheersbeestje, teken tegen pesten en ook tegen zinloos geweld. Ook een uit het schoolplein van groep 8.

 

Al met al een geslaagde gedenkplek en een mooi stuk geschiedenis in onze kerk.

 

Wij wensen alle leerlingen en Juffen van de Heilig Hartschool een heel goede vakantie toe en een goed begin op de nieuwe school.

 

Geloofsgemeenschap O.L.V. van Lourdes, Locatieraad en pastores.

 Terug gaan