Eén van de laatste updates inzamelingsactie voor Oekraïne


Onze inzamelingsactie voor Oekraïne loopt nu helemaal ten einde. Er wordt niet meer ingezameld, we proberen nu alles wat er nog staat op een goede eindbestemming te krijgen. Afgelopen donderdag was een drukke dag in de opslag in Musselkanaal. Rond 12 uur was een kleine vrachtauto die richting Oekraïne zou gaan. Daar hadden we dinsdagavond de spullen al voor klaar gezet. Uiteindelijk bleek dat er zoveel te vervoeren was dat alles niet eens mee kon. Als het goed is komt er een 2e transport in week 21, zodat nu hopelijk alles wel mee kan.

Afgelopen donderdag is door de gemeente Stadskanaal de gevraagde goederen opgehaald. Daar zijn de matrassen, linnenpakketten en dozen met persoonlijke verzorging en speelgoed heen gegaan. Ook nog enkele babyspullen. De opslag in Musselkanaal raakt nu al een stuk leger, en dat is ook de bedoeling. Uiterlijk 25 mei moet alles leeg en schoon zijn in de opslag.

Nu we in de afrondende fase zijn aangekomen betekend het ook dat we de uitgifte van kleding in de Hoeksteen gaan stoppen. Volgende week vrijdag zal de laatste keer zijn dat die locatie geopend is. Er komen op dit moment niet veel nieuwe Oekraïense vluchtelingen meer in de gemeente, dus de acute noodhulp is niet meer noodzakelijk. De gemeente heeft inmiddels de tijd gehad om alle zaken goed te regelen en hebben onze hulp op dat gebied niet meer nodig. Ook krijgen de vluchtelingen inmiddels genoeg geld om alles wat ze nodig hebben zelf te kunnen aanschaffen. Mocht u of jij nog wel graag iets willen blijven doen voor de mensen uit Oekraïne dan kan contact opgenomen worden met Stichting Welstad.

 Terug gaan